NEW! Haflinger Paarden - 2017

In de zomervakantie 2017 stonden vlakbij ons vakantiehuis een groep Haflingers. Omdat ze erg nieuwgierig waren, kwamen ze vlakbij het hek staan. Om het hek niet op de foto's te krijgen, moest ik er tussendoor fotograferen, close-up. Dat leverde verrassende platen op!
Naar de Haflingers
Zwart-wit foto's 2017

Zwart-wit foto's blijven me boeien! Door het weglaten van kleuren, gaat het meer om de vormen, structuren, om het abstracte. De drie middelste foto's zijn kleine model-fietsen die buiten aan in een rek stonden bij een winkel.
Bekijk het eens zwart-wit!

Kalender foto's 2016 - Zwitserland

In de zomervakantie 2015 gingen we opnieuw naar Zwiterland, in de buurt van Brienz. We genoten van de stad, de bergen, de 'houtsnijwerkweg' bij Axalp en de trein naar de top van de Rothorn, die we elke dag vanuit ons huis konden zien. Prachtig! De Bijbelverzen zijn uit de NIV.
Naar Zwitserland!

Amsterdam 2016

Amsterdam bruist van het leven! Op straat, op de Dam, in het Rijksmuseum, langs het water. Er valt zoveel te zien, prachtige mensen, straatartiesten, mooie schilderijen en natuurlijk de grachten!
I AMsterdam!

Slenaken 2016

Slenaken, in het zuiden van Limburg, is een prachtig gebied om heerlijk te wandelen en lekker te eten! We waren daar voor een korte vakantie in het voorjaar van 2016.
Wandel mee in Slenaken!

AlbaniŽ straatbeelden 2015

In september was ik voor 10 dagen in AlbaniŽ, o.a. in ShkodŽr, Tirana en DurrŽs. Het leven op straat, de mensen, blijven me telkens weer boeien! En ik leerde over Marubi, een fantastisch goede Albanese fotograaf. Eťn van zijn beste foto's is in de serie. Ik kon er een foto van maken in het Marubi museum in ShkodŽr.
Naar de straten van AlbaniŽ!

Zwitserland mensen 2015

Tijdens onze zomervakantie in Zwitserland kon ik het niet laten om ook mensen te fotograferen: boeiende mensen uit het land zelf en allerlei touristen.
Ontmoet ze allemaal!

Borkeld Koeien 2015

De Borkeld is een prachtig natuur gebied vlakbij ons huis. Een groep van wilde Hereford koeien graast hier. Hun koppen zijn zo boeiend!
Oog in oog met de Herefod koeien

Dop & Kurk

Dop & Kurk is een duo dat een geweldig leuk programma bracht voor kinderen. Maar ook de volwassenen in de Baptistengemeente in Goor genoten er van. De ťťn wil de ander plastic bloemen geven, maar de ander wordt pas blij als het echte bloemen zijn! Maar hoe doe je dat met een bloembolletje?
Dop & Kurk in actie!

Het Rokin in Amsterdam 2015

Bij boekhandel Scheltema maakte ik de eerste foto: het lijken wel UFO's. Daarna liep ik over het Rokin richting mijn auto. Je hoeft maar even op straat te lopen in Amsterdam en je ziet zoveel!
Veel plezier op het Rokin!

Kalender foto's 2015

Ieder jaar maak ik een fotokalender. Voor 2015 heb ik een aantal natuurfoto's genomen. Sommigen gemaakt in Duitsland, andere hier in de buurt van Rijssen. Onze favoriete foto is die van van de slak. Voel je vrij de foto's te verspreiden! De Bijbelverzen zijn uit de NIV vertaling.
Kalender foto's 2015

Bad Pyrmont, Duitsland

Als je in Bad Pyrmont loopt, krijg je de indruk van vervlogen tijden. Prachtige gebouwen, veel hotels, sommigen als 'Huis voor Ouderen' ingericht. De sfeer ademt oud, en op straat veel oudere mensen. Prachtig toch! En dan tussendoor dat ene nieuwsgierige jongetje!
Naar Bad Pyrmont.

Utrecht 2014

Gelukkig was de vergadering op tijd af. Daardoor had ik nog een klein uurtje voor fotografie voordat ik naar mijn oom en tante op bezoek ging in hartje Utrecht. En wat kun je dan veel zien in zo'n korte tijd!
Kijk met mij mee!

Nieuwjaarswandeling 2014

Ik hou er van om op nieuwjaarsochtend in alle vroegte een wandeling te maken, dingen te overdenken, te bidden in de natuur. Dit keer had ik mijn camera bij me en ging naar de Borkeld, een natuurgebied vlak bij.
Het was er schitterend!

Zwolle 2013

In April hebben we de binnenstad van Zwolle verkend. Erg mooi! Veel oude gebouwen, de sfeer van vroegere tijden vind je er nog terug. De grachten rondom de oude binnenstad geven het een extra accent.
De oude binnenstad van Zwolle.

AlbaniŽ 2013

Ieder jaar maak ik een fotokalender. Voor 2014 heb ik besloten foto's te gebruiken die ik in 2013 in AlbaniŽ heb genomen. Het was een geweldige tijd. Ik hoop dat je geniet van de foto's en de Bijbelverzen uit de NIV vertaling.
AlbaniŽ 2013

Politiehondentraining 2013

De Rijssense hondendressuurvereninging organiseerde een oefendag voor politiehonden. Wat me zo trof was de volhardendheid van de honden: ze lieten niet los, wat er ook gebeurde. Ze wisten precies wat ze moesten doen.
Prachtig om te zien.

Wierdense Veld 2013

Het voorjaar was vaak bewolkt, maar dit was ťťn van die dagen met prachtige blauwe luchten. Het Wierdense Veld is een mooi natuurgebied met eindeloze horizonten.
Naar het Wierdense Veld

Het Friesche Paard - paardenkeuring 2012

Goede vrienden van ons lieten drie paarden keuren tijdens de keuring in Ambt Delden. Voor mij was dat een nieuwe ervaring! Een andere, boeiende wereld. Met schitterende paarden en kostbare mensen! Ik heb een beetje geleerd waar je op moet letten bij de paarden, maar heb ook foto's gemaakt van de sfeer er om heen.
Bekijk hier een sfeerimpressie van deze dag.

Jeroen Staman, kampioen tennisser

Mijn buurjongen is rolstoltennisser en ontzettend goed! Hij en het jeugdteam waarin hij speelt zijn recent wereldkampioen geworden. Jeroen dat er alles aan om vooruit te komen! Hij heeft ook een eigen website.
Bekijk hier foto's die we samen hebben genomen op de tennisbaan in Rijssen.

Zeilen op de Willem Barentsz 2012

Met een grote groep collega's zijn we gaan zeilen op de Willem Barentsz, een topschoener met indrukwekkende masten en zeilen. Het weer was 's middags ideaal voor foto's. Prachtige blauwe luchten met witte wolken boven de houten masten en eindeloze horizons. Voor afspraken kun je terecht op www.naupar.nl
De boot en haar bemanning

Pilmeroth 2012

Pilmeroth is een klein plaatsje in het Moezelgebied, niet ver van Bernkastel-Kues en Kleinich. Het gebied heeft prachtige glooiende korenvelden, mooie wijngaarden, leuke stadjes en dorpen. Een ideaal gebied voor wie van natuur en rust houdt! En van fotograferen!
Pilmeroth en omgeving

Vroege ochtend bij de IJssel

Ik rij dagelijks over de IJssel brug bij Wilp, op weg naar mijn werk. Dan zie ik de mooiste luchten, ganzen die in groepen overvliegen op weg naar een nieuwe toekomst. Die sfeer wilde ik vastleggen.
Beleef de vroege ochtend mee!

Paarden coach Weersink

Tijdens een fietstocht kwamen we langs een aantal prachtige paarden. Even wat foto's maken. Later kwam ook de eigenaar er aan. Gevaagd of ik ook van hem wat foto's mocht maken. Prima. En zo leerde ik Jan Weersink paarden coaching kennen.
Zie hier nog meer foto's van zijn paarden.

Zie hier de website van Jan Weersink.

AlbaniŽ 2011

Eindelijk weer terug in AlbaniŽ, drie jaar na mijn vorige bezoek. We hebben er gewoond van 1992-2000. Ik kon vrienden opzoeken in Tirana, Lushna en Berat, maar ook naar de dorpen SinjŽ en Levan. Het was onvergetelijk om weer in de bergen te lopen waar we zo vaak zijn geweest. God is goed!
Ga samen met mij op reis in dit unieke land, met zulke kostbare mensen!

Metro naar Amsterdam Osdorp 2011

In aug.2011 reed ik met de metro en tram van en naar Amsterdam Osdorp, een deel van Nederland dat ik helemaal niet kende. Maar om en rond de metro valt zo veel te zien! Indrukwekkende gebouwen omgeven door nog indrukwekkende luchten. En daartussen in bewegen zich mensen zoals jij en ik!
Stap met me mee in de metro!

Libelle's en meer

Een kleine videocompilatie van foto's van libelle's en het station in Apeldoorn, van tijdloosheid naar wachten op de tijd, van rust naar drukte, maar beiden in beweging.
Naar de video.

Utrecht Oude Gracht 2011

Ik heb iets met Utrecht, logisch, door al die roots van familieleden. Gelukkig had ik ook nu weer de kans wat foto's te maken, van een buurt die ik nog niet kende!
Kijk mee naar een ander stukje van de Oude Gracht!

Ronde van Overijssel, 2011

Nog nooit had ik een wielerwedstrijd gefotografeerd. Gezien de snelheid van de renners een hele uitdaging! Maar aangezien de Ronde van Overijssel hier in Rijssen begon, was dit een mooie gelegenheid! De winnaar is Wouter Haan.
Ronde van Overijssel

Winter 2010

De eerste foto's in deze serie zijn gemaakt met een eenvoudige 2MP camera van een mobiele telefoon. Het zijn net foto's van vroeger. Schitterend!
Winterfoto's

Amsterdam in sneeuw, dec.2010

De sneeuw viel al vroeg dit jaar, en treinen vielen uit. Ik wilde een bezoek brengen aan het jeugdhotel De Shelter Jordaan. Vanaf het Centraal Station is het 20 minuten lopen, maar ik deed er anderhalf uur over, zo veel viel er te zien! Wťťr zo'n fotogenieke stad. En leuke spontane contacten dankzij het fotograferen.
Naar Amsterdam!

Utrecht, Oude Gracht, 2010

Nadat ik eerst in de Jaarbeurshallen was geweest voor de ICT&Logistiek beurs, had ik nog mooi tijd over om op deze herfstdag foto's van de binnenstad van Utrecht te maken. Veel verder dan de Oude Gracht, voor De Slegte, kwam ik niet. Utrecht is zo fotogeniek, kijk zelf maar!
Naar Utrecht

Streetpainting in Rijssen 2010

Straatschilders uit diverse landen lieten zien wat ze konden. Kinderen mochten ook meedoen! Er zaten echte kunstwerken bij!
Foto's van de streetpainters.

Vakantie op de Veluwe, 2010

Vakantie in eigen land...het lek zo 'normaal'. Hoe zou het worden? Maar wat hebben we genoten van de prachtige bossen, de wijde uitzichten bij het Veluwe meer en de pitoreske straatjes van het oude Elburg, met zijn vierkante kerktoren. In Spakenburg leverde de boten en donkere luchten mooie plaatjes op. De apen in de apenheul waren weer erg vermakelijk, net zoals als de blauw-gele papagaai bij ons vakantiehuisje. Een speciale gast was de eekhoorn, die op het laatst vlak langs mijn stoel liep, op weg naar de pinda's-in-dop. Als dank heb ik een foto gemaakt!
Naar de vakantie foto's.

Wachten op de tijd

Tijdens de fotoworkshop van Gijs Dijkgraaf gingen we naar het station van Apeldoorn. Daar zag ik allemaal mensen, die wachtten op de tijd!
Bekijk hier de 'tijdloze' foto's.

Het Drents-Friese Wold

In mei 2010 genoten we van een vakantie in het mooie, ruig aandoende natuurpark "Het Drents-Friese Wold", met z'n weide heidevelden en schitterende luchten.
Bekijk hier de video.

Modeshow Rijssen 2010

Mijn eerste keer dat ik een reportage maakte van een modeshow! De uitdaging was om de mannequins op zo'n plek te fotograferen dat de omgeving niet te veel stoorde.En ik denk dat dat is gelukt.
Hier zijn de foto's

Madrid Plaza Mayor

Omdat mijn vlucht naar Madrid een enorme vertraging had, had ik maar een paar uur over om op deze dag in Maart foto's te maken...nog wel mijn eerste keer in Madrid! Maar niet getreurt, want in die korte tijd zag ik zoveel boeiende mensen op deze bijzondere plek....!
Naar de Plaza Mayor.

Markt in Rijssen

Foto's genomen 's ochtends vroeg, december 2009
Zie hier de foto's

AlbaniŽ Berat

Deze foto's zijn gemaakt in Berat, AlbaniŽ, 1994, in de tijd dat we daar woonden.
See the photos