NEW! En persoon, vele portretten!

"Fotograferen is spelen met licht" zei de verkoper tegen me toen ik mijn Nikon D90 kocht. En inderdaad, ontdekken wat licht kan doen is enorm leuk bij fotografie. Wat licht doet bij portretfotografie, zie je op de volgende foto's. Niet alleen van mij zelf, maar ondertussen ook van een aantal kostbare vrienden! Wil je zelf ook een leuk portret en woon je dicht bij Rijssen of kun je zelf komen? Neem gerust contact op!
Bekijk hier de portretfoto's.

PYANO is the website van Paul van Norden. Ik ben een hobby-fotograaf en spreek regelmatig voor groepen.

In PYANO wil ik je mijn beste foto's laten zien en ook enkele van mijn preken.

Mijn favoriete fotografen zijn Henri Cartier Bresson, Eva Besny, Vivian Maier, Ed van der Elsken en vele anderen! Foto's van mensen maken is n van mijn grootste uitdagingen. Ik denk omdat er altijd de onverwachte momenten zijn, en omdat het vraagt om van te voren in te schatten of een situatie zich zal voordoen. Bijzondere fotogenieke momenten, die nooit meer terug zullen komen, precies op het juiste moment vastgelegd in dat kleine kastje in je hand. Zoals Henri Cartier Bresson het noemt: "het beslissende moment." Dat is de uitdaging die voor me ligt!

In 2008 deed ik mee met een workshop over fotografie gegeven door Gijs Dijkgraaf. Dat heeft me een enorme stimulans gegeven om meer en anders te gaan fotograferen. Dank je wel, Gijs!

Fotografen is mooi, maar het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn geloof in Jezus. Hij heeft mijn leven zo geweldig veranderd, en dat doet Hij nog steeds! Daar hoop ik je nog meer over te kunnen vertellen.

Paul van Norden

P.s.: Ken je het boek "A Camera, Two Kids, And A Camel: My Journey In Photographs" door National Geographic fotografe Annie Griffiths Belt. Ze laat niet alleen mooie foto's zien, maar de verhalen bij de foto's zijn zo leuk en boeiend. Vaak dacht ik bij het lezen: "Had ik daar maar bij kunnen zijn!"

P.p.s: Een ander boek dat ik las was "A heart of Compassion", geschreven door Philip Clarke. Vooral de waar gebeurde verhalen over hoe Gods bewogenheid, compassie, mensen verandert, heeft me erg geraakt. Zeer de moeite waard om te lezen.